Home

Afwerking binnen

Afwerking buiten

Kleine tuinwerken

Contact

Offerte

Op maat, kleine tuinwerken

Je tuin nieuw leven inblazen en een persoonlijk tintje geven kan op vele manieren, ongeacht de grootte van je tuin. Kleine tuinwerken zijn dan ook een geweldige manier om je buitenruimte aantrekkelijker te maken en beter te laten passen bij jouw levensstijl en persoonlijke smaak. Op maat Zonhoven bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Grote service,
in kleine tuinwerken

Op maat, wij staan klaar voor al uw kleine tuinwerken

Om te beginnen is het belangrijk om te weten welk type gras het beste past bij jouw tuin. Er zijn verschillende soorten gras, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Zo zijn er bijvoorbeeld graszoden die snel een dichte grasmat vormen en geschikt zijn voor intensief gebruik, terwijl andere soorten gras beter bestand zijn tegen droogte en weinig onderhoud nodig hebben. Op Maat Zonhoven ondersteunt je graag met deze mogelijkheden.

Als we eenmaal gekozen hebben welk type gras je wilt, is het tijd om de grond voor te bereiden. Begin met het verwijderen van alle onkruid en rotsen en egaliseer de grond. Vervolgens kun je de graszoden uitrollen of het graszaad gelijkmatig over de grond verdelen. Houd er rekening mee dat graszaad wat meer aandacht en zorg nodig heeft om te groeien dan graszoden, maar het kan wel een kosteneffectieve optie zijn voor wie een groot oppervlak moet bedekken.

Zodra we het gras geplant hebben, is het belangrijk om het goed te verzorgen. Geef het voldoende water en bemest het regelmatig om ervoor te zorgen dat het gezond en sterk blijft. Afhankelijk van het type gras dat je hebt geplant, kan het enkele weken tot enkele maanden duren voordat het volledig is gegroeid en klaar is voor intensief gebruik.

Naast het aanleggen van gras zijn er ook tal van andere kleine tuinwerken die je kunt uitvoeren om je tuin er mooier en aantrekkelijker uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan het planten van bloemen of het aanleggen van een kleine vijver of fontein. Zelfs eenvoudige toevoegingen zoals een tuinbank of decoratieve stenen kunnen een grote impact hebben op de uitstraling van je tuin.

Het aanleggen van gras en kleine tuinwerken vergen wat werk, maar het is de moeite waard om een mooie buitenruimte te hebben waar je van kunt genieten. Met een beetje geduld en toewijding kun je een prachtige tuin creëren die je buren en vrienden jaloers maakt.

OP MAAT biedt perfectionistisch maatwerk in service en afwerking!

Dit zijn enkele sfeerbeelden van onze kleine tuinwerken en terrassen

Wat zeggen onze klanten?

Heb je nog vragen?

Twijfel niet en contacteer ons,
wij helpen je graag verder!